Chili Pesto Chicken Pasta
Resipi ini diubahsuai dari resipi asal dalam buku Fast Workday Dinners, Family Circle Mini Cookbooks.Saya suka kumpul buku resipi dari Family Circle Cookbooks ini, yang banyak membantu menyediakan hidangan simple dan cepat. Pasta kat atas, sudah saya lenyapkan dari pinggan sebelum pukul 7 pagi tadi!
Bahan-bahan
- 375 gram bow tie pasta
- 3 batang sosej, potong 1.5 cm.
- 200 gram isi ayam,potong memanjang.
- 2 tangkai cili merah, buang biji dan cincang halus.
- 6 helai daun bawang,potong
- 3 ulas bawang merah-mayang
- 1 ulas bawang putih-mayang
- 2 biji tomato (200 gram)
- 1/4 cawan tomato puree
- 300 ml susu segar
- sedikit keju parmesan
cara-cara
- Didihkan air dan masak pasta.Sejatkan.
- Panaskan sedikit minyak,tumis bawang putih dan bawang merah.
- Masukkan sosej dan isi ayam,biar hingga masak.
- Masukkan separuh dari cili merah dan daun bawang
- Tambahkan tomato dan tomato puree.Kemudian masukkan sedikit garam dan susu segar.
- Tutup api dan masukkan keju parmesan.
- Hidangkan dengan pasta.Taburkan lebihan cili merah dan daun bawang.
0 comments:
Post a Comment