Red Dragon Choc Cake
Kek ni buat 2 hari lepas daa...kek ni khas buat utk utilize buah naga merah pemberian ayah..satu penghargaan atas hasil tanamannya.
Kek: Guna resipi Moist Chocolate Chiffon oleh Mat Gebu.
Krim:
250 ml whipping cream
1 sudu besar gelatin
2 sudu besar air panas
Topping:
1 biji buah naga (pitaya) warna merah
1/2 cawan air
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar madu
Cara-cara:
1) Sediakan kek. Saya ikut resipi oleh Mat Gebu. (terima kasih kerana sudi bagi pinjam resipi)
2) Topping;
Potong buah naga.Masukkan semua bahan kedalam blender dan kisar.Pindahkan ke dalam periuk dan masak sampai mendidih.
3) Krim
Putar krim dengan kelajuan paling perlahan dahulu. Selepas 10 minit, tingkatkan kelajuan mixer dan masukkan gelatin cair tadi.Pukul lagi hingga krim betul-betul kental lebih kurang 5-10 minit.
4)
Kek: Guna resipi Moist Chocolate Chiffon oleh Mat Gebu.
Krim:
250 ml whipping cream
1 sudu besar gelatin
2 sudu besar air panas
Topping:
1 biji buah naga (pitaya) warna merah
1/2 cawan air
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar madu
Cara-cara:
1) Sediakan kek. Saya ikut resipi oleh Mat Gebu. (terima kasih kerana sudi bagi pinjam resipi)
2) Topping;
Potong buah naga.Masukkan semua bahan kedalam blender dan kisar.Pindahkan ke dalam periuk dan masak sampai mendidih.
3) Krim
Putar krim dengan kelajuan paling perlahan dahulu. Selepas 10 minit, tingkatkan kelajuan mixer dan masukkan gelatin cair tadi.Pukul lagi hingga krim betul-betul kental lebih kurang 5-10 minit.
4)
0 comments:
Post a Comment