Monday, January 4, 2010

Ke Kelas Sulaman Reben


27 Dis lepas..saya ikuti kelas sulaman reben (advance) bersama Puan Ann di Bandar Mahkota. Selama ni kagum dengan hasil kerja tangannya..sangat cantik! bila lah boleh buat secantik tu? Sebelum ni ikut kelas secara online saje..baru ni ada kesempatan berguru secara berdepan dengannya.. ni dia hasilnya... 3 kuntum bunga ros yang disulam pada sarung kusyen.


Disebalik cantuman kelopak bunga-bunga ini..ada banyak tunjuk ajar dari cikgu..ada juga hilai tawa kawan-kawan yang menceriakan kelas...dan disebalik riben2 ni juga...ada pengorbanan suami yang sudi jagakan anak-anak sepeninggalanan saya ke kelas ..saya tak pernah tinggalkan si kecil tu sebelum ni jadi hati jadi risau dan kacau jugak. Tanyalah pada mana-mana mummy yang pertama kali tingalkan anaknya ( yang direct bf,ok.. dan 24 jam attach dgn maknya ) ..Risau yang berlebih2! Syukur si kecil tu agaknya faham minat mamanya ni, dia ok aje..walaupun terpaksa turun naik jenguk anak sekali sekala dapatlah jugak attend kelas ni...terima kasih semua!

6 comments:

Chah

wahhh dah advance dia yer..ni student pilihan Pn Ann la ni..tahniah..nanti turun2 la ilmu tu kat student yg tk grad2 lagi ni...

zaliana

acik chah: bukanlah chah..puann ann tak pilih la..za yang memilih untuk masuk kelas tu! kelas tu kan...sape2 pon boleh masuk ..asalkan ada basic :D

~Pn Ann~

Zaliana,
saya pinjam foto diatas yee...untuk saya letakkan di my blog..menarik laa...tak nak mai ke perjumpaan pada 30/1/10 ?

zaliana

Puan Ann, ye, silakan..terima kasih banyak-banyak!! insya allah mai

...::DiLLa @ aween05::...

k zaliana , cantiknya sarung kusyen tu..simple tapi cantik sangat . Nanti k za syer pulak ye step by step cmaner nak buat bunga rose macam tu yer ...harap sangat.

Cute Girl

wah,canteknya :)