Saturday, January 16, 2010

Pau



Salam semua

Ni dia..resipi pau yang best..banyak kali buat pau ni dan hasilnya tak pernah mengecewakan. Resipi dari Lydia @ Mykitchen. Boleh lihat posting Lydia di sini . Lydia pakai tepung hongkong- yang ni saya ganti dengan tepung pau ( ooh harga tepung hongkong almost double dari tepung pau- one day nak try jugak..mesti jadi lebih cantik dan putih gebu kan) . Untuk wheat starch-saya selalu letak sikit saja wheat starch atau tak letak langsung dan gantikan sepenuhnya dengan tepung pau. Untuk shortening-saya guna vegetable fat for pau. Untuk resipi dan cara nak pleat pau lihat kat blog Lydia - resipi Chinese Steam Meat Bun.


Pau kari ayam pulak


Selingan di pagi hari....




Sup ayam cendawan hitam..masa nak hidang nampak macam taman karangan laut..tapi bila dah snap gambar..frust sungguh.. tak nampak cantik pulak..heeeee
Sekian

2 comments:

ijad

sedapnya...

nor64

salam za..wow bestnya tgk pau za ni..peberet kak ni..boleh kak cuba ni sbb 1 rumah suka makn hanya tahap kemalasan akak ni kadang2 melampau batas heheheh..jenguk blog akak ada N3 ttg makan2 pagi tadi ..sempoi je ..saje nak sharing...