Wednesday, November 28, 2007

Cakoi


Resipi Cakoi dari Skyblue . Ini percubaan kedua.Kali pertama dulu, disebabkan teringin sangat nak buat Cakoi , beli tawas di kedai ubat cina.Sekali bila dah goreng tawas tu tak hancur.Berketul-ketul lagi.Ishk..ini tawas boleh makan ke tidak nih? Orang tu kata boleh..tapi nampak lainnnn aje.Rasa-rasanya masa kecik2 dulu Bonda buat Cakoi tak letak tawas, guna ammonia aje. Jadi kali kedua buat tak pakai dah tawas tu. :p. Lain kali nak kena beli tawas yang jual kat kedai barangan baking memang pasti boleh makan kan.

2 comments:

MamaFaMi

Mama kalau buat cakoi, tak letak amonia, tak letak tawas pun. Ok je. Bukan apa, the sound of 'tawas' and 'amonia' tu macam tak syok je nak makan...hehehe...

zaliana

ooh tak yah boh pun menjadi juga ye mamafami..nanti nak cuba :D